Інтернет-магазин гаджетів та аксесуарів
10:00 - 19:00
Без вихiдних
7 найкорисніших програм на телефон для українців

Це не просто корисні програми для смартфона, а ті мобільні додатки, які просто необхідні для всіх жителів України під час війни. Радимо обов’язково встановити їх на телефон, адже в критичних ситуаціях саме вони вам допоможуть. Усі застосунки безкоштовні і доступні як на Android, так і на iOS.

Повітряна тривога (Ajax)

Повітряна тривога додатокБезперечно, це найнеобхідніший додаток, який вже врятував сотні життів. З його допомогою ви завжди будете отримувати звукові повідомлення про повітряну, техногенну, хімічну небезпеку, якщо маєте доступ до інтернету. Налаштувати отримання критичних сповіщень можна в розрізі окремих міст або територіальних громад. За потреби ви можете вимкнути отримання сповіщень у будь-який момент. 
Пам’ятайте – у випадку повітряної тривоги слід якомога швидше перейти до найближчого укриття.
Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, особливо якщо ви знаходитесь досить близько від району ведення бойових дій чи поруч є об’єкти критичної інфраструктури. Майте на увазі – російські ракети можуть долетіти навіть до найвіддаленішої точки України і не всі вони будуть збиті нашими системами ППО.  

TacticMedAid

Мобільний додаток, який допоможе підготуватися в наданні першої домедичної допомогTacticMedAid и при пораненнях. Є короткі текстові та відеоінструкції, які, можливо, допоможуть врятувати чиєсь життя. Додаток можна використовувати офлайн.

Дія

Унікальний застосунок, створений за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Крім звичного доступу до своїх електронних документів та COVID-сертифікатів, з’явився ряд нових можливостей для українців. 
У додатку «Дія» тепер можна:

  • допомогти ЗСУ фінансово;
  • передати інформацію про ворога;
  • отримати допомогу від держави (єПідтримка);
  • повідомити про пошкоджене майно в результаті воєнних дій;
  • завжди мати доступ до телебачення і радіомовлення через інтернет.

Приват24

Найпопулярніший в Україні сервіс інтернет-банкінгу звісно ж має бути на вашому смартфоні. Із початком бойових дій банк запровадив ряд важливих нововведень для своїх клієнтів: 

  1. Для користувачів кредитних карток було запроваджено кредитні канікули з 1 березня до 1 червня 2022 року.
  2. Відмінив комісію на зняття готівки з кредиток. 
  3. Додалася можливість матеріально підтримати ЗСУ чи тих українців, які постраждали від війни.
  4. Ну і звісно ж в додатку ви можете відкрити віртуальну картку єПідтримки та отримати на неї допомогу від держави.

Bla Bla Car

Бла бла кар безкоштовно фотоУ ситуаціях, коли регулярне транспортне сполучення порушено, на допомого прийде Bla Bla Car. У додатку можна знайти собі попутників і за помірну плату, а іноді – взагалі безкоштовно дістатися до потрібного місця. Також сервіс буде корисним тим, хто на власному автомобілі кудись прямує і має можливість підвести інших.

Месенджери  - Viber та Telegram 

Безперечно, кожен має скачати і встановити вайбер та телеграм на свій телефон. І якщо перший традиційно є найпопулярнішім в Ураїні (він встановлений на 97% смартфонів), то другий став набирати популярність з початком бойових дій. 
За допомогою цих мобільних додатків можна не лише швидко обмінюватися текстовими повідомленнями, а й зателефонувати, якщо на рахунку закінчилися кошти, але є доступ до інтернету. Намагайтеся залишатися на зв’язку зі своїми рідними та друзями та інформуйте, що у вас все добре. Також не забувайте про групи місцевих новин та корисні чат боти. 
За жодних умов не передавайте важливу інформації через ці мессенджери, адже особливо надійними їх назвати не можна. Використовуйте офіційні чат-боти в телеграм, знайти які можна, наприклад, у додатках Дія чи Повітряна тривога.

Зрозуміло, що є ряд альтернативних додатків для кожного з наведених вище, ми лише намагалися відібрати найкращі, на нашу думку.  Якщо ви знаєте про якісь інші корисні застосунки для смартфона, які можуть допомогти в цей складний для нашої країни час, пишіть про них в коментарях.

Миру всім нам! 

Коментарі

Написати коментар